dissabte, 2 de novembre de 2013

"Tortitas" americanes

Doncs per molt que ho hem buscat i preguntat, no hem aconseguit saber com en diem en català d'aquesta delícia que són les "tortitas" o "pancakes"… Ens agrada fer-les per esmorzar, aprofitant els matins de diumenge que tot és més relaxat, i els petits de la casa (i els no tant petits) se'n llepen els dits!
Ens agraden amb melmelada, amb fruita, amb xocolata, dolç de llet, i amb la mel que fan els amics de Mel.larium (d'aquí poquet us parlarem d'ells!)



Avui us portem aquesta recepta (que hem adaptat de la que podem trobar al meravellós bloc Kanela y Limón). Hem canviat la llet de vaca per llet de civada, perquè nosaltres no en prenem de llet de vaca, però si feu la recepta original també us quedaran mooooolt bones. També podríeu substituir l'oli per 50gr de mantega i el resultat seria encara més americà!

ingredients (per unes 8 "tortitas")


  • 200g de farina de rebosteria
  • 250ml de llet de civada (o d'arròs,…)
  • 2 rovells d'ou
  • 2 clares
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de cafè curulla de llevat químic (tipus Royal)
  • 3 cullerades d'oli d´oliva suau
Només heu de posar junts en un recipient els ingredients secs. D'una banda muntar les clares a punt de neu i d'una altra batre els rovells i incorporar-hi la llet i l'oli. Hi incorporem els ingredients secs i tot seguit les clares muntades amb moviments envolvents.
Ja tenim la barreja llesta per fer les "tortitas". En una paella antiadherent ben calenta hi posem un cullerot de massa i esperem a que estigui prou quallada per donar-li la volta (si som atrevits la podem fer rodar enlaire, jeje).
Les anem apilant en un plat perquè mantinguin l'escalfor, i ja ho tenim llest!


Que tingueu un bon diumenge!

*****************************************************************

Por mucho que lo hemos buscado y preguntado, no hemos conseguido saber como les llamamos en catalán a las "tortitas" o "pancakes"… Nos gusta hacerlas para desayunar aprovechando las mañanas de domingo, cuando todo es más relajado, y los pequeños de la casa (y no tan pequeños) se chupan los dedos!
Nos gustan con mermelada, con fruta, con chocolate, dulce de leche, y con la miel que hacen los amigos de Mel.larium (dentro de poquito os hablaremos de ellos!)



Hoy os traemos esta receta (que hemos adaptado de la que podemos encontrar en el maravilloso blog Kanela y Limón). Hemos cambiado la leche de vaca por leche de avena, porque nosotros no tomamos leche de vaca, pero si hacéis la receta original también os quedarán muuuuuuy ricas. También podríais sustituir el aceite por 50gr de mantquilla y el resultado sería todaví a más americano!

ingredientes (per unas 8 tortitas)


  • 200g de harina de repostería
  • 250ml de leche de avena (o de arroz,…)
  • 2 yemas de huevo
  • 2 claras
  • 1 cucharada de azúcar
  • 1 cucharada colmada de café de levadura química (tipo Royal)
  • 3 cucharadas de aceite de oliva suave
Solo tenéis que poner juntos en un recipiente los ingredientes secos. De un lado montar las claras a punto de nieve y de otro batir las yemas incorporándole la leche y el aceite. Incorporamos los ingredientes secos y seguidamente las claras montadas con movimientos envolventes.

Ya tenemos la mezcla lista para hacer las tortitas. En un sartén antiadherente bien caliente, ponemos un cucharón de masa i esperamos a que esté cuajada lo suficiente como para darle la vuelta (si somos atrevidos la podemos hacer girar en el aire, jeje)
Las vamos amontonando en un plato para que mantengan el calor, y ya lo tnenemos listo!


Que tengáis un buen domingo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada